Adana’daki orman yangınında zarar gören ev ve ahırların yenisi yapılıyor
GÜNDEMAK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı: ”Bugün de TOKİ tarafından, yanan 21 ev ve 2 ahırın yeniden inşası için temel atıldı”
ADANA (AA) Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangınında zarar gören 21 ev ve 2 ahırın devlet desteğiyle yeniden inşası için temel atıldı.
AK Parti Kozan İlçe Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 23 Ağustos 2020'de çıkan ve 8 mahallenin etkilendiği yangında zarar gören 21 ev ve iki ahırın yapımına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlandı.
AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ve yönetim kurulu üyeleri temeli atılan evleri yerinde inceledi.
Dağlı, muhtarlar ve yangında evleri ve ahırları zarar gören vatandaşlarla bir araya gelerek istişarede bulundu.
Bölgede 8 mahalleyi kapsayan büyük bir felaket yaşandığını ifade eden Dağlı, yangının yaralarını sarmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Daha önce yanan alanlarda ağaçlandırma çalışması yapıldığını anımsatan Dağlı, şöyle konuştu:
"Bugün de TOKİ tarafından, yanan 21 ev ve 2 ahırın yeniden inşası için temel atıldı. Müteahhit firma sahibi inşallah 6 ay içinde vatandaşlarımıza evlerini teslim edeceğini, hatta daha erken bitirmeye çalışacağını ifade etti. Bizler de bölgede çalışmalar yapılırken eksik ve gözden kaçan bir mağduriyet olmaması için vatandaşlarımızı ve muhtarlarımızı yerinde dinliyoruz. Hükümetimizin üzerine düşen konularla ilgili muhtarlarımız vatandaşlarımızla istişarede bulunduk. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşanmaz ve ailelerimiz evlerinde, yaylalarında huzur ve sağlık içinde yaşamaya devam ederler. Burada bir tane bile mağdur vatandaş bırakmayacağız."
Dağlı, yangında zarar gören tarım arazileriyle ilgili ödemelerin de gelecek hafta içinde hesaplara yatacağını kaydetti.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.