© Haber Hanesi 2014 - 2025

Adana’daki ”Ters Ev” 6 ayda 45 bin ziyaretçiyi ağırladı

ADANA (AA) Adana'da, Yüreğir Belediyesi tarafından inşa edilen "Ters Evi"i 6 ayda 45 bin kişi ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Millet Bahçesi'nde inşa edilen ve geçen yıl haziranda açılan ev, fotoğraf tutkunları başta olmak üzere çocukların ve gençlerin ilgisini çekiyor.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle ziyaretçi sayısında artış beklenen Ters Ev'i açıldığından bu yana altı ayda 45 bin kişi ziyaret etti.

Haftanın her günü 09.0019.00 saatlerinde gezilebilen "Ters Ev", farklı mimari yapısıyla ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, herkesi yarıyıl tatilinde Ters Ev'e beklediklerini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Başkan Umut Yılmaz Arıl Mahallesi’nde Vatandaşlarla Buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmak ve projeleri paylaşmak amacıyla düzenlenen “Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında Arıl Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Yılmaz, “İlçemizin geleceğini birlikte şekillendiriyoruz” dedi.

Adil Sani Konukoğlu, TOBB Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis Başkanı Seçildi

SANKO Holding ve TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TOBB Çimento ve Çimento Ürünleri Meclis Başkanlığı görevine seçildi. Konukoğlu, sektörün yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda ortak akıl ve iş birliğiyle çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

TÜM HABERLER