© Haber Hanesi 2014 - 2025

Adana’da son 2 yılda 3 bin 600 sokak hayvanı kısırlaştırıldı

ADANA (AA) Adana'nın Seyhan ilçesinde, üremenin kontrol altına alınması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında son iki yılda 3 bin 600 sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi'nde sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, ekipler son iki yılda 3 bin 600 kısırlaştırma işlemini başarıyla tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, doğaya ve hayvanlara sahip çıktıklarını belirterek, "Sokakta başıboş dolaşan kedi ve köpeklerin vatandaşı rahatsız etmemesi ve kontrollü üremesi için iki yıl önce kısırlaştırma merkezimizi açtık. Yaptığımız besleme çalışmalarıyla sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçerken, kısırlaştırma işlemiyle de sokak hayvanlarından korkan çocuk veya büyük bireylerin tedirginliklerini en aza indirdiğimizi düşünüyorum." ifadesini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER