Adana’da mevsimlik tarım işçilerinin çocukları düzenlenen etkinlikte eğlendi
GÜNDEM
ADANA (AA) Adana'nın Karataş ilçesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) iş birliğiyle Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü kapsamında, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik etkinlik gerçekleştirildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanı Suat Dede, Tuzla Ortaokulu'ndaki etkinlikte, 1990'lı yıllardan bu yana çocuk işçiliğini önlemeye yönelik yoğun mesai harcadıklarını söyledi.
Çocuk işçiliğiyle mücadelede çok önemli mesafeler katedildiğini aktaran Dede, bu bağlamda uluslararası örgütlerle imzalanan sözleşmeler ve anlaşmalarla iş birliğini sürdürdüklerini belirtti.
Dede, çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda yaptıkları projelerle ilgili bilgi vererek, "Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi kapsamında çocukların tespitini sağlayıp, onları en yakın okullara yönlendiriyoruz. Onlara sosyal, kültürel, sportif ve sanat faaliyetler sağlıyoruz." dedi.
Çocuklara kitap hediye edildi
ILO Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay da çocuk işçiliğiyle mücadeleye ilişkin önlemleri, çalışmaları, devletin gösterdiği bütün çabaları daha geniş bir kitleyle paylaşmak üzere bir araya geldiklerini anlattı.
Çocuk işçiliğiyle mücadelede 2002'den bu yana her yıl bir temayı ön plana çıkardıklarını anlatan Kocabay, bu yılki temanın "Evrensel Sosyal Koruma" olduğunu aktardı.
Kocabay, çocukların çalışma yaşamından çekilmesi ve hakları olan eğitim, spor, kültür alanlarına dönmeleri için çaba gösterenlere teşekkür etti.
Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul'un da konuşmasının ardından protokol üyeleri okul bahçesinde çocuklarla bir araya geldi.
Mevsimlik tarım işçilerinin çocukları, okul bahçesinde kurulan oyun alanında eğlendi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının gezici kütüphanesini de ziyaret eden çocuklara, kitap hediye edildi.
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.