Adana’da iki kardeşin evlerinin kundaklandığı iddia edildi
GÜNDEMOlaydan önce silahlı 5 kişinin eve girmeye çalışması güvenlik kamerasına yansıdı
ADANA (AA) Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde iki kardeşin evlerinin yanıcı madde dökülerek ateşe verildiği ileri sürüldü.
İddiaya göre, Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden Abdurrahman (30) ve Yusuf Kırtay (25) kardeşlerin yan yana bulunan evlerine 5 kişi tarafından tüfek ve tabancayla ateş açıldı.
Yaralananın olmadığı olayın ardından baba İsa Kırtay (60), endişelenerek iki oğlunu, gelinlerini ve 10 torununu kendi evine götürdü. Silahlı saldırıdan yaklaşık 3 saat sonra iki kardeş, evlerinin kundaklandığı haberini aldı. Evlerdeki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. İki ev de kullanılamaz hale geldi.
Baba İsa Kırtay, gazetecilere, oğullarının evlerinin kurşunlanıp ateşe verilmesini terör örgütü DEAŞ sempatizanlarının gerçekleştirdiğini, bunun nedeninin ise çocuklarının örgüte katılmayı reddetmesi olduğunu ileri sürdü.
Öte yandan, yangından yaklaşık üç saat önce ellerinde tüfek ve tabanca bulunan 5 kişinin eve girmeye çalışması güvenlik kamerasınca kaydedildi. Görüntülere, bir süre sonra şüphelilerin bağlantı kablosunu kopararak güvenlik kamerasını devre dışı bırakması da yansıdı.
İlginizi Çekebilir
Bilim ve Sanat SÜRBİLFEST’te Buluştu: Kipaş Holding’den Festivalde Çifte Çıkarma!
Kahramanmaraş’ta sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Sürdürülebilir Bilim Festivali (SÜRBİLFEST), Piazza AVM büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bölgenin köklü sanayi devlerinden Kipaş Holding, festivalde hem çevreci üretim vizyonunu simgeleyen Kipaş Kağıt hem de çalışanlarının sahne aldığı Kipaş Holding Müzik Kulübü ile yer alarak etkinliğe renk kattı.
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.