Adana’da Çukurova’nın yöresel lezzetleri tanıtıldı
GÜNDEM
ADANA (AA) Adana'da "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında yöresel yemekler ile şalgam ve meyan şerbetinin tanıtımı yapıldı.
Vali Süleyman Elban, Adana Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen Adana menüsü tanıtımı ve tadımı etkinliğinde, şehrin gastronomi şöleninin neredeyse her gün, her ev ve lokantada yaşandığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğü ve himayelerinde kutlanan haftada kentin yöresel tatlarını tanıtmak istediklerini belirten Elban, "Adana'nın mutfak çeşitliliği o kadar fazla ki bu menüyü oluşturmakta gerçekten çok zorlandık. Çünkü o kadar çeşit içinden eleyip de bir öğüne menü oluşturmak Adana'da gerçekten en güç işlerden biri. Dolayısıyla en çok bilinen yöresel yemeklerimizden arkadaşlarımız özel menü hazırladılar." dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Emre Duru da kentin kendine has yemek kültürüne sahip birçok medeniyete ev sahipliği yaptığına dikkati çekti.
Programda yüksük çorbası, Adana kol böreği, mercimekli köfte, sarımsaklı köfte, tahinli turp salatası eşliğinde Adana içli köfte, Adana kebabı, halka tatlı, taş kadayıfı, şalgam, meyan kökü şerbetinin tanıtımı ve tadımı yapıldı.
Etkinlikte ayrıca AB tarafından finanse edilen "Adana'nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkarılması Projesi" çerçevesinde düzenlenen yemek kurslarında başarılı olanlara sertifika verildi.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.