Adana’da bir kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili iki zanlı Mersin’de yakalandı
GÜNDEMAdliyeye sevk edilen şüpheliler cezaevine gönderildi Saldırıda ölen kişinin vurulma anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı
ADANA (AA) Adana'da bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin Mersin'de gözaltına alınan iki zanlı tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, merkez Yüreğir ilçesinde 28 Temmuz'da hafif ticari araçtan tabancayla ateş açılarak Fevzi Atmaca'nın (24) öldürülmesi, Halil Doğan'ın (21) yaralanmasıyla ilgili saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için yaptığı araştırmada iki zanlının kimliğini tespit etti.
Ekipler, Mersin'e kaçtıklarını belirledikleri şüpheliler Ekrem T. (22) ve Mahsum A'yı (23) saklandıkları adrese düzenledikleri operasyonla yakaladı. Aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, 100 gram esrar, çalıntı motosiklet ve 3 cep telefonu ele geçirildi.
Olay anında aracı Ekrem T'nin kullandığı, Mahsum A'nın da saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürüldü.
Fevzi Atmaca'nın, Mahsum A'nın eski kız arkadaşıyla görüştüğü, bu nedenle ikili arasında husumet başladığı iddia edildi.
Saldırıda kullanıldığı ileri sürülen tabanca, merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi'ndeki metruk binanın çatısına gizlenmiş halde bulundu.
Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Öte yandan Fevzi Atmaca'nın vurulma anına ilişkin bölgedeki iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler ortaya çıktı.
Olay
Anadolu Mahallesi Çukurova Caddesi'nde 28 Temmuz’da iş yeri önünde bulunan Fevzi Atmaca ve Halil Doğan'a plakası tespit edilemeyen hafif ticari araçtan tabancayla ateş açılmış, yaralanan Atmaca özel hastaneye, Doğan ise Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Atmaca, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, saldırganların yakalanması için çalışma başlatılmıştı.
İlginizi Çekebilir
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.
Şehitkamil Belediyesi Haziran Meclisi’nde Gündem Yoğundu
Şehitkamil Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı’nın 1. birleşimi Başkan Vekili Hakan Aslansoy başkanlığında gerçekleşti. Gündemdeki 8 maddenin oybirliği ile komisyonlara sevk edildiği toplantıda gündem dışı 3 madde de gündeme alındı.
Şehitkamil’den Gençlere Tarih Yolculuğu: Ankara Gezisi Gerçekleşti
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, kendisini makamında ziyaret eden Süleyman Şah Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği Ankara gezisi sözü yerine getirildi. Başkent’i görme fırsatı bulan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tanıklık eden tarihi mekanları ziyaret ederek unutulmaz bir deneyim yaşadı.