AYCAN - Organ bağışını özendirmeliyiz
GÜNDEMProf. Dr. Sefer Aycan’ın iktidar tarafından verilen Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Dair Kanun Teklifi üzerine MHP Grubu adına “organ bağışı” konusunda TBMM’de söz aldı.
MHP MYK Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, kamuoyunda “Sağlıkta Şiddet Yasası” olarak bilinen yasa teklifi üzerine “organ bağışı ve tüp bebek” konusunda konuştu. Aycan “Organ bağışını özendirmemiz gerekiyor, aynı zamanda tüp bebek ile ilgili düzenlemeleri de doğru buluyoruz.” dedi.
Aycan şöyle konuştu: “Organ nakli ve tüp bebekle ilgili düzenlemeler önemli konulardır, ülkemizin ihtiyacı olan konulardır. Temel olarak bu konuları da destekliyoruz. Elbette, organ naklinin düzenlenmesi, disiplinize edilmesi gerekir. Organ naklinin ticari konu olmaması gerekir, ticarete malzeme yapılmaması gerekir ve bununla ilgili düzenlemeleri de destekliyoruz. Aynı şekilde, tüp bebekle ilgili düzenlemeleri de doğru buluyor ve destekliyoruz, bunun da disiplinize edilmesi lazım. Mutlaka evli çiftler arasında bu işlemin yapılması gerekir.
Fakat bunların yeterli olmadığını da ifade etmek istiyoruz. Organ nakli bizim ülkemizde sadece kardeşlerden, eş ve dosttan yapılmaktadır. Bu düzenleme ya da böyle bir uygulama, organ nakli bekleyen kişilerin, hastaların sorunlarını çözmemektedir. Gelişmiş ülkelerde, dünyada organ nakli konusu kadavradan yapılmaktadır. Kadavradan organ nakli konusunda ise biz son derece geri durumdayız. Organ bağışı konusunu özendirmemiz gerekir. Elbette, bununla ilgili açıklama yapması gereken en önemli kurum olarak da Diyanet İşleri Başkanlığını görüyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının bunun üzerinde toplumdaki olumsuz algıyı ortadan kaldırması gerekir. Tabii ki organ bağışı yapmak ya da öldüğünde organ bağışında bulunmuş olmak bence çok önemli ve yararlı bir konudur ve burada yapılan organ bağışında bence kişinin sorumluluğu yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığının bununla ilgili açıklama yapması gerekir. Çünkü Peygamber Efendimiz’in bir hadisi var “Ameller niyetlere göredir.” der, eğer organını veren kişi sadece bir insana faydalı olmak için bunu yapmışsa buradan başka da bir sorumluluk doğmayacağını düşünüyorum. Keşke, Sayın Diyanet İşleri Başkanı resmî kıyafetle cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı bir zatı ziyaret edeceğine bu konulara vakit ayırsa da bunlara hüküm getirse veya bunlara açıklama getirse daha iyi olurdu diye düşünüyorum.”
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.
SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor
SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.
SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi
SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.
Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.
Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.
Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik
Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.