© Haber Hanesi 2014 - 2025

AVRUPA’NIN EN FAZLA MR ÇEKTİREN ÜLKESİYİZ

AVRUPA’NIN EN FAZLA MR ÇEKTİREN ÜLKESİYİZ

Türkiye’nin hastanelerde çekilen 11 milyondan fazla manyetik rezonans (MR) ile Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığı ortaya çıktı. Interpress’in İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) "Avrupa Birliği Sağlık İstatistikleri ve Türkiye" raporundan derlediği bilgilere göre Türkiye, tüm cihaz çekimlerinde OECD ülkeleri arasında en fazla manyetik rezonans (MR) çekilen ülke oldu.  Türkiye’de yılda, bin kişiden 143’üne MR çekilirken, ülkemizi binde 114 çekimle Almanya, 110 çekimle İngiltere, 96 çekimle Fransa’nın takip ettiği saptandı. En az manyetik rezonansın (MR) ise binde 15 ile Şili’de çekildiği belirlendi. Bilgisayarlı tomografide de (BT) Türkiye, 1000 kişide 174 çekimle 8’inci sırada yer aldı. En çok tomografi çekimi ise binde 585 ile Estonya, 255 ile İngiltere ve 208 ile Lüksemburg’da görülürken, en az çekiminde binde 32 ile Finlandiya’da yapıldığı tespit edildi. Medyada da MR çekimi ile ilgili yılbaşından bu yana 57 bin 967 haber yer aldığı belirlendi.   MR çekimlerinin yarıdan fazlası devlet hastanelerinde çekildi…   2015 yılı verilerine göre hastanelerde, 11 milyon 286 bin 357 manyetik rezonans (MR) çekilirken, bunun, 6 milyon 992 bin 601’i bakanlık hastanelerinde, 1 milyon 432 bin 479’u üniversite hastanelerinde, 2 milyon 861 bin 277’si ise özel hastanelerde çekildi. Hastanelerde 13 milyon 675 bin 737 bilgisayarlı tomografi (BT), 27 milyon 407 bin 816 ultrason, 10 milyon 839 bin 226 doppler (renkli) ultrason, 6 milyon 96 bin 164 ekokardiyografi ve 1 milyon 964 bin 426 da mamografi çekildiği tespit edildi.  

İlginizi Çekebilir

SANKO Holding’den TEKNOFEST 2026’da Gençlere Teknoloji Desteği

SANKO Holding, ana paydaşlarından biri olduğu TEKNOFEST 2026’da yürütücülüğünü üstlendiği İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması ile toplumsal ihtiyaçlara yönelik yenilikçi ve fayda odaklı teknoloji projelerinin geliştirilmesini teşvik ediyor.

Bilim Şehitkamil’den TEKNOFEST 2026’da Büyük Başarı

Şehitkamil Belediyesi Bilim Şehitkamil’de TEKNOFEST 2026 için hazırlanan 10 takım, 5 ayrı kategoride finale kalma başarısı gösterdi. Geleceğin bilim insanları geliştirdikleri projelerle TEKNOFEST 2026’da birincilik için yarışacak.

Şehitkamil Çamlıtepe’de ulaşım rahatladı: Yeni imar yolları asfaltla buluştu

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın ilçe genelinde daha güvenli, konforlu ve ulaşılabilir yollar oluşturma hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çamlıtepe Mahallesi’nde yıllardır vatandaşların yaşadığı yol sorunu çözüme kavuşturulurken, yeni bölgelerde de asfalt serimi gerçekleşti.

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

TÜM HABERLER