‘ATOM KARINCA’ ŞİMDİ DE YOL SORUNLARINA EL ATTI!
GÜNDEM‘ATOM KARINCA’ ŞİMDİ DE YOL SORUNLARINA EL ATTI!
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın bazı bölgelerinde yaşanan yol ve ulaşım sorunlarının çözümü için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
CHP’nin çalışkan vekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’tan gelen talep ve şikâyetleri küçük-büyük ayırt etmeden değerlendirmeye alarak Ankara’dan memleketlisinin dertlerine derman arıyor.
‘Atom Karınca’ lakaplı Ali Öztunç, şimdi de Elbistan ve Pazarcık’ın bazı mahallelerinde yaşanan ve tüm hayatı olumsuz yönde etkileyen yol sorunlarını Meclis gündemine taşıyarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırma istemiyle soru önergesi verdi.
Öztunç’un önergesi şu şekilde:
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 07.08.2018
Ali ÖZTUNÇ
Kahramanmaraş Milletvekili
İçişleri Komisyonu Üyesi
Elbistan ilçemizin Toprakhisar, Yoğunsöğüt, Karakuyu (mezra), Gölpınar, Yapılıpınar, Yalak, Sevdilli, Büyük Köy (mezra), Deretopallı ve Yazıtopallı mahalle yolları perişan durumdadır. Bu mahalle yolları ilkel çağdan kalmış gibi traktörlerin bile zorla geçtiği bir durumdadır.
Bu kapsamda;
1- Bu yolları ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?
2- Bu mahallelerden AKP’ye oy çıkmadığı için mi mahalle yolları yapılmayarak halk cezalandırılmaktadır?
3- Bu mahallelerde yaşayan yurttaşlar, vergilerini vermekte, vatani görevini yapmakta yani devlete karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirmelerine rağmen hizmet alamamalarının özel bir sebebi mi vardır?
4- Pazarcık İlçemizin Narlı mahallesinde bulunan sağlık ocağı hafta sonları kapalı tutulmaktadır. Yurttaşlarımızın sağlık hizmeti almak için kilometrelerce uzaklıktaki il ve ilçe merkezlerine gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum mahalle halkı tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Vatandaşın mağduriyetini giderme açısından Narlı sağlık ocağının hafta sonları da açık tutulması düşünülüyor mu?
5- Narlı mahallemizin iç yolları yıllar öncesinden kalmış gibidir. Büyükşehir Belediyesi bu yolları yapmak için bir çalışma başlatmayı düşünüyor mu?
İlginizi Çekebilir
Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi
Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.
KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.
Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı
Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi.
Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi
Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu
Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.
AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı
Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.