© Haber Hanesi 2014 - 2025

AKOM’DA KIŞ ÇALIŞMALARI TOPLANTISI YAPILDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM)birçok paydaş kurum ve kuruluşun katıldığı kış çalışmaları toplantısı yapıldı.

Geçtiğimiz yıllarda edinilen tecrübelerden faydalanılarak ilimiz sınırları içerisindeki yolların açık tutulabilmesi amacıyla meydana gelebilecek yoğun kar yağışı ve buzlanmayla mücadele kapsamında ilimizin coğrafi farklılıkları ve meteorolojik verilere dayanılarak bir planlama yapılmıştır. Bu planla birlikte kurum ve kuruluşların doğru kaynak kullanımları ve etkili müdahale sağlayacağı değerlendirilmektedir. Ulaşımın aksamaması amacıyla yoğun kar yağışı, buzlanma ve sel baskınları ile mücadele kapsamında;

    1. İl genelinde ilçelerimizin meteorolojik verileri takip edilerek kar yağışı, buzlanma ve sel baskınları ihtimali karşısında plan derecesi belirlenecektir. Plan derecesine göre ilgili yerleşim birimlerinin ulaşım alanlarında kar yağışı, buzlanma ve sel baskınları ile mücadele için alarm durumuna geçilecektir.
    2. Kar yağışı ve buzlanma ile mücadele çalışmalarında görev alacak personel, araç-gereç ve malzeme bilgileri hazırlanacaktır.
    3. Çalışma güzergâhları, araçların bekleme yerleri, solüsyon ve tuz ikmal noktaları belirlenecektir.
    4. Vatandaşların yoğun olarak kullandıkları caddeler, yaya geçitleri, hastane ve sağlık ocakları vb. bölgelerdeki kaldırım ve meydanlarda yayaların düşmemesi için tuzlama, kar ve buz temizliği yapılacaktır.
    5. Plan derecesine göre kış çalışmaları kapsamında görev yapan personel, araç, ekipman ve malzeme teyakkuz durumunda bulundurulacaktır. Görevli personellerin iaşeleri sağlanacaktır.
    6. Kullanılan iş makinelerinin araç ve yakıt donmasına karşı korunması sağlanacaktır.
    7. Sevkiyat planı yapılacak, gerektiğinde sorunlu bölgelere diğer bölgelerden destek sağlanacaktır.
    8. Kar yağışı, buzlanma ve sel baskınları ile mücadele çalışmaları faydalı her türlü gelişime açık olacaktır.
    9. Karşılıklı araç geçişleri ve sollamalar için yollar cepli olarak açılacaktır.
    10. Kış şartlarında araç sürücülerinin dikkatli olmaları, vatandaşlarımızın mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmaları ve 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri hususlarında halkımızı bilinçlendirmesi amacıyla basın yayın yoluyla (broşür, haber vb.) duyurular yapılacaktır.
    11.  Vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla değişken mesaj sistemi ekranlarından (VMS) hava durumunu gösteren meteorolojik bilgiler aktarılacaktır.
    12. Yoğun kar yağışlarında ambulansların ulaşamadığı yerlerde İl AFAD Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait paletli araçlar kullanılacaktır.
    13. Tüm ihbarlar AKOM 112 acil durum hattına yapılacak, AKOM komuta merkezi tarafından tüm ekipler yönlendirilecek ve kapalı yol açıldığında AKOM komuta merkezine bilgi verilecektir.
    14. Minibüs ve halk otobüsleri yoğun kar yağışı ve buzlanma esnasında zincir takmaları ve bulundurmaları için bağlı bulundukları meslek odalarınca ve Ulaşım Dairesi Başkanlığınca uyarılacaklardır.
    15. İş makinesi ve kamyon kullanan operatör ve şoförlerin özellikle kış mevsiminde yıllık izinli olmamaları için izin planlaması yapılacak, zorunlu izin aldıklarında ise adres ve telefon numaraları mutlaka alınacaktır.
    16. İlçe belediyelerinde bulunan greyderler ve iş makinaları bölgelerindeki mevcut olası kar mücadelesinde çalışmalara katılacaklardır.
    17. Kapanan ve buzlanan yollar Acil Ambulans hizmeti veren 112’ ye bildirilecektir.
    18. İhtiyaç halinde DSİ ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından araç ve personel desteği verilecektir.
    19. Yayla yerlerindeki büyük ve küçük baş hayvanların (1000 rakım üzeri) 01 Aralık 2018 den itibaren 01 Mart 2019 tarihine kadar merkezi yerlere indirilmesi hususu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilecektir.
    20. Kış şartlarından dolayı ulaşımı zor olan kırsal mahallelerde hamile bayanların doğuma yakın dönemde uygun tarihlerde sağlık kurumlarının misafirhanelerine davet edilmesi hususu İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilecektir.
    21. Araçlar yolu kapattığında şoförler cemiyeti çekicileri tarafından çekilmesi hususu Şoförler Cemiyetine bildirilecektir.

 

SEL VE SU BASKINLARI İLE MÜCADELE

 

    1. Kapalı Çarşı çatı temizliği,  “Kapalı Çarşı Yönetimi” oluşana kadar KASKİ tarafından yapılacaktır.
    2. Çarşı içi temizlik ve kanalların temizliği Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca yapılacaktır.
    3. Şehir merkezlerindeki yağmur suyu kanallarının belirli aralıklarla KASKİ tarafından temizlenmesi yapılacaktır.
    4. Sonbahar, kış mevsiminde yaprak, gazel vs. çöplerin ızgara ve mazgallara girmemesi için sorumluluk alanına göre ilçe belediyeleri temizliğe daha da hassasiyet göstereceklerdir.   

 

Toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı, İtfaiye Dairesi Başkanı, Fen İşleri Dairesi Başkanı, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri Başkanlıkları, AFAD, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları 55. ve 58. Şube Şefleri, Meteoroloji İl Müdürlüğü, AKEDAŞ, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Elbistan İlçe Müdürlüğü katılım sağlamıştır. dendi

 

İlginizi Çekebilir

Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül

Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.

30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı

SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.

Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.  

Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.

Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı

Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.

TÜM HABERLER