© Haber Hanesi 2014 - 2025

AK Parti’li Yayman: ”Hatay’daki barajlar hızla doluyor”

HATAY (AA) TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, kentteki barajların hızla dolduğunu bildirdi.

Yayman, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, barajların yoğun yağışların da etkisiyle hızla dolduğunu ifade ederek suyun dikkatli kullanılması durumunda bu yıl DSİ sulama havzalarında su sorunu yaşanmayacağını kaydetti.

Geçen yıl 51 vilayette çok büyük kuraklık yaşandığını ve çiftçiler tohum dahi ekemediğini anlatan Yayman, "Pek çok çiftçimiz maalesef kuraklık nedeniyle ürünlerini hasat edememişti. Ancak Hatay’da bu sorun fazla hissedilmemişti. Tahtaköprü Barajı'na temmuzağustos aylarında 50 milyon metreküp suyun Menzelet Barajı'ndan getirilmesiyle küresel kuraklık hafif atlatılmıştı." dedi.

Son yağışların ümit verdiğini aktaran Yayman, bugün itibariyle Tahtaköprü Barajı 115 milyon metreküp, Büyükkaraçay Barajı 50 milyon metreküp ve Yarseli Barajı 25 milyon metreküp su depolandığını belirtti.

Mart ve Nisan yağışlarıyla özellikle Tahtaköprü barajımız daha da dolacağını vurgulayan Yayman, şunları kaydetti:

"Her şeye karşı olan CHP Zihniyeti, Büyükkaraçay 'Barajı bitmedi, baraj yapılmayacak' dedi. 'Baraj su tutmadı' dediler. Ancak barajda şu an 50 milyon metreküp su dolu. Samandağ’a su vermek için yapılan barajdan, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Samandağlıları cezalandırmak için su veremiyor. Halkımız herkesin gerçek yüzünü görsün."

Yayman, yapımı tamamlanan ve dolan barajların çiftçinin sulama derdini bitireceğini söyleyerek, "Ben de bir çiftçiyim. Köyde yaşıyorum. Çiftçimizin derdi benim derdimdir. Çiftçimizin yanındayız. Set yükseltmesi yapılarak su tutma kapasitesi 450 milyon metreküpe ulaşan Tahtaköprü Barajı'mız da inşallah son yağışlarla dolacak ve yaza sorunsuz gireceğiz." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.

Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TÜM HABERLER