43. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi Antalya’da başladı
GÜNDEMTürkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Atmaca: ”D vitamini eksik olan kişilerin kendi kendilerini tedavi etmemeleri gerekiyor. D vitamini takviyesi ya da eksikliği için mutlaka hekime başvurması ve belli aralıklarla tahlillerinin yapılması lazım”
ANTALYA (AA) Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşegül Atmaca, "D vitamini eksik olan kişilerin kendi kendilerini tedavi etmemeleri gerekiyor. D vitamini takviyesi ya da eksikliği için mutlaka hekime başvurması ve belli aralıklarla tahlillerinin yapılması lazım." dedi.
Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği tarafından Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen "43. Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kongresi" başladı.
Dernek Başkanı Prof. Dr. Atmaca, kongre kapsamında düzenlendiği basın toplantısında, yurt içi ve dışından alanında uzman bine yakın katılımcıyla, endokrinolojide diyabet, beslenme, tedavilerde kullanılan ilaçlar, aşılar, troit hastalıkları, gebelik, çocuk ve metabolik hastalıklar, obezite gibi konuların ele alınacağını söyledi.
D vitamininin önemine değinen Atmaca, D vitamininin yüzde 9095'inin güneş ışınlarından geldiğini aktardı.
Nisan ve kasım arasında öğlen saatlerinde 1520 dakika kol ve bacakları güneşe göstererek D vitamini alınacağını belirten Atmaca, besinlerde D vitamininin çok az görüldüğünü bildirdi.
D vitamini eksikliğinin özellikle kas ve iskelet sistemine etkileri olduğuna dikkati çeken Atmaca, D vitamininin bağışıklık sistemi ve kalp sağlığında ve bazı kanserlerin önlenmesinde olumlu etkileri bulunduğunu kaydetti.
Atmaca, yaşlıların, karaciğer böbrek, mide ve bağırsak sistemi hastalığı bulunanların D vitamini taraması yapmasının önemli olduğunu dile getirerek, "D vitamini eksik olan kişilerin kendi kendilerini tedavi etmemeleri gerekiyor. Eczaneden ampul alıp kırıp içmeler, yüksek dozda D vitamini kullanımı gibi, bunların hiçbirini önermiyoruz. D vitamini takviyesi ya da eksikliği için mutlaka hekime başvurması ve belli aralıklarla tahlillerinin yapılması lazım." diye konuştu.
Diyabet ve obezitenin de ele alındığı kongre, 22 Mayıs'ta sona erecek.
İlginizi Çekebilir
Çimko’nun 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’na Stevie® Awards’tan Bronz Ödül
Çimko’nun "2024 Sürdürülebilirlik Raporu", uluslararası iş dünyasının ödül programlarından biri olan 23. Uluslararası İş Ödülleri’nde (The 23rd Annual International Business Awards®) "En İyi Sürdürülebilirlik Raporu" kategorisinde Bronz Stevie® Ödülü’ne layık görüldü.
30 Ağustos’un kadın kahramanları SANKO Üniversitesi’nde anıldı
SANKO Üniversitesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni düzenlendi. Programda Milli Mücadele’nin kadın kahramanları ve fedakârlıkları anlatıldı.
Başkan Dr. Yıldırım’dan 30 Ağustos Vurgusu: “Vatan Sevgisinin En Güçlü Yansıması”
Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şehitkamil Turnuvası’nda Büyük Heyecan: Gaziantep Basketbol Sahaya Çıkıyor
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Turnuvası kapsamında 29 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep Basketbol ile Mersin Spor Kulübü arasında oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenecek kortej yürüyüşüne ve mücadeleye tüm Gazianteplileri davet etti.
Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Hasta Kabulüne Başladı
Cilt Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
Şehitkamil’de “Her Dilimde Vefa” Büyüyor: Şekabel Baklava Yeni Noktalarda
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Her Dilimde Vefa” sloganıyla hayata geçirdiği Şekabel Baklava, Kuzeyşehir ve Gazikent bölgelerinde de hizmet vermeye başladı.