© Haber Hanesi 2014 - 2025

282 Bin Kitap Basıldı Bilgiyle Buluşturuldu !

Onikişubat Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bu yıl 5.’si düzenlenen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında, kitap okuma sınavının 1. aşaması, Necip Fazıl İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Necip Fazıl İlkokul’unda, Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Onikişubat Belediye Başkan vekili Süleyman Şenel’in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz şu ifadelerde bulundu.

“5.’sini düzenlediğimiz “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi kapsamında yaptığımız kitap okuma sınavına 60 bin öğrencimiz katılıyor. Bugüne kadar bu proje kapsamında 1 milyon 750 bin kitap öğrencilerimizle buluşturuldu. Onikişubat Belediye’mizin doğrudan desteği ve katkılarıyla, ilimizin her seviyedeki okulunda öğrencilerimiz bu kitapları okudular. Sadece bu kitapları değil, velilerimizin de temin ettiği kitaplar ile 200 binden fazla kitap okundu. Sayılardan daha ziyade, kitabın okunması, bir öğrencimizin kitap okuması bizim için çok kıymetlidir. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve sürdürülmesi çok önemli. Bundan sonra yapılacak tüm sınavlarda kitap okuyan öğrencilerimiz daha başarılı olacaklar. Dağıtılmış olan kitaplar vesilesi ile çocuklarımızın hem zihinlerini, hem gönüllerini beslemiş oluyoruz.

Bu projede çok cömertçe davranan Onikişubat Belediyemize, Sayın Başkanımız Hanefi Mahçiçek ve ekibine, Milli Eğitim camiası olarak yürekten teşekkür ediyoruz. Bu çalışmamızın sayısal manada artarak devamını temenni ediyor ve öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Onikişubat Belediye Başkan Vekili Süleyman Şenel ise şöyle konuştu.

“Bugüne kadar toplamda 282 bin kitap basıldı. “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” projesi, sadece Onikişubat’ta değil, il genelinde 11 ilçemizdeki okullara dağıtıldı. Bugün yapılan sınava 60 bin öğrenci girecek ve dağıttığımız kitaplarda ne kadar muvaffak olmuşlar, test edilecek.

Toplumun en değerli ögesi eğitimdir. Bir toplum eğitim ile ilerler. Dünyadaki başarılı ülkeler, eğitimi iyi olan ülkelerdir. Bunu teşvik etmek ve ilerletmek için Belediyemiz kendi üzerine düşen vazifeleri yerine getiriyor. Bu projenin asıl manası, standart eğitimin dışında, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırıp, sevdirmek ve düşünen, sorgulayan üreten bir nesil yetiştirmektir.

Projemiz her yıl katlanarak devam edecek. Sınava giren öğrencilerimize başarılar diliyor, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Başkan Vekili Süleyman Şenel sınav öncesi sınıflara girerek öğrencilere başarılar dilediler.

İlginizi Çekebilir

SANKO Üniversitesi Rektörü Dağlı'dan YKS Tercihinde Kritik Tavsiyeler

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak adaylara yönelik mesaj yayımladı.

SANKO Üniversitesi Tanıtım Günleri 22 Temmuz'da Başlıyor

SANKO Üniversitesi tarafından, üniversite tercihi yapacak aday öğrencilere ve ailelerine yönelik Tanıtım Günleri düzenlenecek.

SANKO Üniversitesi Memnuniyet Sıralamasında Türkiye'nin Zirvesine Yükseldi

SANKO Üniversitesi, öğrenci ve mezun memnuniyetinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin en seçkin üniversiteleri arasındaki yerini daha da güçlendirdi.

Şehitkamil'den Gençlere Yaz Hediyesi: Ücretsiz Burnaz Plajı Kampı Başvuruları Başladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz'ın, lise öğrencileri ile yeni mezun gençlere karne hediyesi olarak hazırladığı Günübirlik Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı için başvurular başladı. Yaz tatilini hem eğlenceli hem de verimli geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, ücretsiz olarak denizle buluşma fırsatı yakalayacak.

Prof. Dr. Güner Dağlı: Gençlerimizi Milli ve Manevi Değerlerle Yetiştirmeliyiz

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda "15 Temmuz, milletimizin devletine, vatanına ve millî iradesine sahip çıkma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği unutulmaz bir gündür" dedi.

Şehitkamil Belediyesi'nden KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde Kapsamlı Temizlik

Şehitkamil Belediyesi, esnaf sahresi dolayısıyla faaliyetlerine ara verilen KÜSGET Sanayi Bölgesi'nde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. İki gün boyunca aralıksız sürdürülen çalışmalar kapsamında bölgenin cadde ve sokakları baştan sona temizlenirken, Pazartesi günü iş yerlerini açan esnaf temiz ve düzenli bir çalışma ortamıyla güne başladı.  

TÜM HABERLER