© Haber Hanesi 2014 - 2025

25 Kasım’da Kadınlara Ücretsiz Ulaşım

Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık oluşturma amacıyla önemli bir çalışmayı hayata geçiriyor. Belediye ve Özel Halk Otobüsleri 25 Kasım Cuma günü kadın yolculara ücretsiz hizmet verecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetleri çerçevesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla anlamlı bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda, 25 Kasım Cuma günü şehir genelinde Büyükşehir Belediyesi ve Özel Halk Otobüsleri gün boyunca kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Kadınlara ücretsiz toplu taşıma uygulamasını sosyal medya hesabından açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde farkındalık oluşturma hedefiyle ekiplerimiz bir çalışma yaptı. 25 Kasım’da Büyükşehir ve Özel Halk Otobüslerimiz kadın yolcularımızı ücretsiz taşıyacak. Tüm yolcular biniş kartlarını okuttuklarında “Kadına Şiddete Hayır” anonsuyla karşılanacak. Her türlü şiddetin karşısında kadınların yanındayız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

“Maraş’ın Üç Beyi” Eşsiz Mirası ile Anılacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 7 Haziran Pazar günü saat 20.30’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Kahramanmaraş’ın ve Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Abdurrahim Karakoç, Cahit Zarifoğlu ve Mevlana İdris Zengin’i vefatının yıl dönümünde eşsiz mısralarıyla anma programı düzenleyecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kocabaş Konağını Turizme Kazandıracak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Kayabaşı Mahallesi’nde yer alan Tarihi Kocabaş Konağı’nı restore ederek turizme kazandıracak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Tarihi Ceyhan Köprüsü etrafında bir araya gelen Büyükşehir personelleri atıkları toplayarak mesaj verdi: Biz Temizledik, Sıra Sende!

Başkan Görgel: “Pazarcık Sarımsağının Tescil Süreci Sona Geldi”

Pazarcık Sarımsağı hasadına katılan Başkan Görgel, “Hasadını yaptığımız sarımsak üretiminde Türkiye 3.’süyüz. 11 bin dekar alanda 384 çiftçimiz yılda 17 bin ton sarımsak üretimi yapıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Pazarcık Sarımsağı’nın tescil sürecini sürdürüyoruz, sona yaklaştık. Şehrimizin her bir ürününe sahip çıkmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Bu ürünler bizim kimliğimiz, bizim tarihimiz” dedi.

Pusula Maraş, Gençleri Kuş Evi Boyama Atölyesinde Buluşturdu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, gençlere yönelik kuş evi boyama etkinliği düzenledi. Aliya İzzetbegoviç Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte gençler, hem üretmenin hem de doğaya katkı sunmanın mutluluğunu yaşadı.

Özel çocuklar, Onikişubat Belediyesi ile baharın coşkusunu dolu dolu yaşadı

Onikişubat Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Hamidiye-Bekir Topçuoğlu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından geleneksel hale getirilen “Özel Çocuklar Bahar Şenliği” büyük bir coşku ve yoğun katılımla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel gereksinimli öğrenciler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.

TÜM HABERLER