19 Mayıs SANKO Üniversitesi’nde Anlamlı Bir Programla Kutlandı
GÜNDEMSANKO Üniversitesi’nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle program düzenlendi.
Programda “19 Mayıs’ı Anlamak” konulu sunum yapan SANKO Üniversitesi Ortak Dersler Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Celal Pekdoğan, 19 Mayıs 1919 tarihinin önemini anlattı.
Dr. Öğr. Üyesi Pekdoğan, Türk Milletini, Birinci Dünya Savaşı sırasında giderek zorlaşan koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı, Türk gençliğine armağan etmesinin onlara olan sevgisi ve inancından kaynaklandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Pekdoğan, “Tıpkı Atamız gibi gençlerimizin de çok başarılı işlere imza atacağından şüphemiz yoktur” dedi.
Dr. Öğr. Üyesi Pekdoğan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
SANKO Üniversitesi Hastanesi Anadolu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Alparslan Kılıç’ yaptığı programa, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Metin Bayram, Genel Sekreter Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu ile akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Öğr. Görevlisi Dr. Yağmur Yaşar, programda müzik dinletisi sundu.
İlginizi Çekebilir
SANKO Üniversitesi’nde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı Açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 5 Ekim 2026 tarihli Yürütme Kurulu kararıyla, SANKO Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Tıbbi Biyokimya Doktora Programı açıldı.
Zuhal Karakoç’tan kendisini hastanede ziyaret eden Osman Tunahan’a kitap hediyesi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kendisini ziyaret eden Osman Tunahan’a üç kitap hediye etti.
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.