© Haber Hanesi 2014 - 2025

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü

ADANA/MERSİN/HATAY (AA) 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü Adana, Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aladağ Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sinanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Aladağ Kaymakamı Berker Çırak, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekayi Kılınç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve şehit yakınları katıldı.

Kozan ilçesinde de Kozan Sosyal Hizmet Merkezi bahçesine yaptırılan şehitlik köşesinin açılışı gerçekleştirilerek çelenk sunuldu.

Törende Kozan Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Topçu ve Jandarma Asteğmen Burak Doğan birer konuşma yaptı.

İlçedeki şehitlikte devam eden programda şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılarak dua edildi.

Programa Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, kurum müdürleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile şehit yakınları katıldı.

Mersin

Mersin'in Anamur ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kaymakam Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşundan bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Katılımcılar, törenin ardından 2018'de Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık'ın mezarı ziyaret etti.

İlçedeki bir düğün salonunda da şehitleri anma programı düzenlendi.

Toroslar Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kapsamında, Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde kurulan çeşitli noktalarda vatandaşlara buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmekten oluşan "Mehmetçik Menüsü" ikram edildi.

Hatay

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Karahasan Paşa Kışlası'nda bulunan Garnizon Şehitliği'ndeki törende anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün, şehitlik şeref defterini imzaladı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda devam eden törende günü anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Dörtyol Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


İlginizi Çekebilir

Şehitkamil’de Kadınların El Emeği Göz Kamaştırdı: 550 Eser Sergilendi

Şehitkamil Belediyesi Aile Merkezlerinde eğitim gören kadınların 8 ay süren eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığı eserlerden oluşan El Sanatlar Sergisi, yoğun katılımla açıldı. 550 eserden oluşan sergi büyük beğeni aldı.

KİÜ Öğrencileri TUSAŞ’ta Geleceğin Havacılık Uzmanları Olarak Yetişiyor

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Airbus-TUSAŞ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” kapsamında havacılık ve savunma sanayiinin öncü kuruluşu TUSAŞ’ta uygulamalı eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

Çimko’dan enerji dönüşümü ve alternatif yakıt kullanımına yönelik adımlar: Alternatif yakıt oranını 5 yılda %63 arttırdı

Çimko, 2025 Sürdürülebilirlik Raporu’nda enerji dönüşümü ve karbon yönetimi alanındaki uygulamalarına ve performans göstergelerine yer verdi. Alternatif yakıt tedarikinde biyokütle içeriğine sahip atıklarla birlikte yüksek kalorifik değere sahip atıkları öncelikli olarak tercih eden Çimko’nun, 2025 yılında fabrikalara ait ağırlıklı ortalama alternatif yakıt ısıl ikame oranı yüzde 17,2 seviyesine ulaşırken, bu oran 2020 baz yılına kıyasla yaklaşık yüzde 63 artış gösterdi. 

Şehitkamil’de 3 Mahalleye Yeni Sosyal Tesis Müjdesi

Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Atalar, Battal ve Işıklı mahallelerinde yapımına başlanan sosyal tesislerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dülük Antik Taş Ocağı'nda Muhteşem Defile! Tarih ve Moda Buluştu

Şehitkamil Belediyesi ile Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 3. Moda ve Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen Cosplay ve Sürrealizm Defilesi, Dülük Antik Taş Ocağı’nın eşsiz atmosferinde büyük ilgi gördü. Tarihi dokunun sanatla buluştuğu etkinlikte, genç tasarımcıların özgün çalışmaları izleyenlerden tam not aldı.

AKEDAŞ’ta Bayram Coşkusu: Çalışanlar ve Yöneticiler Bayramlaştı

Kurban Bayramı dolayısıyla AKEDAŞ tarafından düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, kurum çalışanlarını ve yöneticilerini bir araya getirdi. AKEDAŞ yerleşkesinde gerçekleştirilen programda, bayramın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hep birlikte yaşandı.

TÜM HABERLER