ÇANAKKALE ZAFERİ, SANKO OKULLARI’NDA DA KUTLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇANAKKALE ZAFERİ, SANKO OKULLARI’NDA DA KUTLANDI
Abone ol
SANKO Okulları’nda düzenlenen törenlerle Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü kutlandı, şehitler anıldı.

Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene Genel Müdür Fırat Mümtaz Asyalı, Liseler Müdürü Uğur Topuz, Ortaokul Müdürü Ümit Ülger, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

SANKO Okulları Ortaokul Müdürü Ümit Ülger, yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin tarihçesi hakkında bilgi verdikten sonra “Bizler öğretmeniz. Elimizde top yok, tüfek yok. Ama savaşçıyız. Gerekirse kanımızın son damlasına kadar savaşmayı da göze alırız. Görevimiz, bu kutsal anlayış, manevi duygular ve inançla kazanılmış vatan topraklarına kalbiyle inanacak, aklıyla savunacak gençler yetiştirmektir” dedi.

 

Ülger, “Biz sizlerle güçlenip var olacağımıza inanıyoruz. Siz gençlerin sanat ve bilim ufkuna daima inanan ve güvenen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve vatanımızın mutlak bağımsızlığını sağlamak uğruna şehit düşen tüm askerlerimize minnet duygularımızı sunuyoruz” diyen konuştu.

 

“Çanakkale’nin, anadan, yardan, evlattan geçip, vatan diye diye can verenlerin destanı” olduğunu kaydeden Tarih Öğretmeni Ruken Sevinçkan ise sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kimi Kayserili, kimi Antepli, kimi Ardahanlı, kimi Urfalı sayısız kaç yiğidin omuz omuza savaşarak yazdığı tarihtir Çanakkale. Siperdeki arkadaşının ölümünü görüp, onun düştüğü yere sadece bir dakika sonra öleceğini bildiği hâlde gözünü kırpmadan vazifeye atılan askerdir onlar.

 

Şimdi soruyum sizlere, Vatan demek, ne demek? Şu anda üzerine bastığınız kara toprak mı? Ya da sınıflarınız da çizilmiş, her gün gördüğünüz coğrafya parçası mı? Değil. Coğrafya parçası başka bir şeydir. Ama o coğrafya parçası, canla ödenmişse bedeli, artık adı vatandır. Vatan demek hürriyettir, bağımsızlıktır, özgürlüktür.

 

Bugün özgür şekilde yaşıyorsak, şu an hepiniz ciğerlerinize bu nefesi çekiyorsanız, unutmayın gençler, birileri nefesini kaybettiği içindir. Biz bu özgürlüğü yaşıyoruz  ve o yüzden nerden geldiğinizi ne yapmanız gerektiğini asla unutmayın.”

 

Tören, öğrencilerin sahnelediği muhteşem 18 Mart Oratoryosunun ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BÜYÜKŞEHİR IZGIN GRUP YOLUNDAÖnceki Haber

BÜYÜKŞEHİR IZGIN GRUP YOLUNDA

KAYGUSUZ - HEDEFİMİZ 60 BİN OYSonraki Haber

KAYGUSUZ - HEDEFİMİZ 60 BİN OY

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar